Rosenqvist Fastigheter säljer byggklar kvartersmark till RYK ESTATE

Rosenqvist Fastigheter säljer kvartersmark i det imponerande och strategiskt placerade logistik- och verksamhetsområdet i Rosersberg, strax söder om Arlanda. Köpare är det kraftigt expanderande RYK ESTATE AB som ingår iRYK GROUP AB. Affären omfattar 43 000 kvm.

–       För oss är RYK ESTATE en perfekt köpare, säger Mattias Lindqvist, vd, Rosenqvist Fastigheter och fortsätter. Vi har en samsyn med RYK ESTATE kring hur området ska utvecklas och ytterligare bidra till logistikområdets fortsatta tillväxt. Båda parter är väldigt intresserade av att tillsammans skapa förutsättningar för nya spännande etableringar. 

I och med att attraktiva markområden i Stockholmsområdet viks undan för bostadsbyggande så trycks mark för kommersiell verksamhet längre och längre ut, ofta utanför detaljplan. Eftersom det aktuella markområdet ligger inom detaljplan och dessutom är en del av det ”hypade” verksamhets- och logistikområdet Rosersberg så är det mycket attraktiv byggklar kvartersmark som RYK ESTATE tar över. 

–       Vi finns ju redan i Rosersberg och det här förvärvet passar oss perfekt, menar Conny Ryk, vd och ägare av RYK ESTATE AB. Läget i verksamhetsområdet är speciellt, utmärkt för både lager, logistik, handel och kontor. Och lägger man till det öppna skyltläget ut mot E4 så har vi riktigt attraktiva 43 000 kvm att erbjuda. På en av tomterna finns även möjlighet att bygga ett 70 meter högt hotell!, avslutar Conny Ryk.

–       Både vi och RYK ESTATE är expanderande fastighetsbolag, flexibla och snabbfotade, tillägger Mattias Lindqvist, vd, Rosenqvist Fastigheter. Vi är båda bra på att lyssna in våra hyresgästers och partnersbehov, det passar vårt samarbete.

Rulla till toppen